MuPS kukisti Napapiirin 2-0

Ponkilassa nähtiin kauden avaus kun harjoitusottelussa vieraaksi saapui Rovaniemeltä Napapiirin Pesis-Team. Muhoslaiset olivat tylyjä isäntiä vieden ottelut puhtaasti 2-0 (4-3, 10-3) lukemin.

Avausjaksolla molempien joukkueiden otteista paistoi vielä pelituntuman puuttuminen, poikkeuksellisen kevään tuoma pitkä joukkueen yhteisharjoittelukielto poistui vasta viisi päivää aikaisemmin. Kotijoukkueelle ensimmäisen jakson voiton takasi kokoajan parantunut ulkopeli sekä sisäpelissä kokemuksella puristetut juoksut.

Lukkari Samuli Pohjola johti joukkueen ulkopeliä tyylillä

Toisella jaksolla nähtiinkin kotijoukkueen puolelta juoksujuhlaa. Oulun Liposta kauden kynnyksellä siirtynyt Touko Loukkola löi pallon takakentältä läpi, jonka seuraksena kentän tyhjennys ja kunniajuoksu. Toisen kerran päästiin juhlimaan kunnaria kun Muhoksen omasta juniori tuotannosta kasvanut Aappo Hiltunen löi kentän tyhjäksi kakkosrajasta. Kotijoukkueen ulkopeli parani tuntuman lisääntyessä ottelun edetessä lukkari Samuli Pohjolan johdolla, joten ottelun voittajasta ei tällä kertaa jäänyt epäselvyyttä.

Pelinjohtaja Petri Leppänen oli tyytyväinen omiensa otteisiin

Pelinjohtaja Petri Leppänen oli tyytyväinen ottelun jälkeen joukkueen suoritukseen. ”Ottelu oli aikalailla sitä mitä ajateltiinkin. Pitkä yhteistreenien puuttuminen ja kauden ensimmäinen peli näkyi vielä otteissa. Positiivista oli otteiden paraneminen pelin edetessä. Lähdettiin hakemaan hyviä suorituksia ja tuntumaa taas pesäpalloon ja niitä saatiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, koitetaan pelata vielä toinen harjoituspeli ennen kauden alkamista.”

Muhoksen Pallo-Salamat vahvisti myös kauden kynnyksellä miesten joukkueen valmennusta. Kokeneet Petteri Juka ja Joona Tihinen liittyivät Petri Leppäsen rinnalle. ”Joona vastaa katsomovalmennuksesta ja antaa sieltä meille tärkeää ohjeistusta. Me sitten Peten kanssa ollaan enemmän joukkueen kanssa tekemisissä” kertoi harjoitusottelussa joukkueen mukaan liittynyt Petteri Juka.

MuPS:n toimijat alkava olemaan valmiina kauden alkuun

Vielä hetki sitten oli epävarmaa tullaanko pesäpalloa pelaamaan ollenkaan kaudella 2020. Liitolta tieto sarjakauden alkamisesta tuli reilu pari viikkoa sitten ja sen jälkeen asioita on laitettu Muhoksellakin pyörimään. Seuran puheenjohtajan Vesa Jukan mukaan silti seuroilla on kova työ saada kaikki järjestelyt tehtyä ja ns. saada asiat pyörimään. ”Nopeasti joudutaan nyt kasaamaan seuralle tukijoita ja hoitamaan kaikki asiat kuntoon. Toki tähän oltiin valmistauduttu mutta tietoa sarjan alkamisesta odotettiin tosi kauan.” Juka kommentoi ottelussa. Lisäksi pelataan muutama ottelu vähemmän ja edelleen on epävarman miten ihmiset tulevat seuraamaan kesällä otteluita. Muhoksella uskotaan kyllä, että katsojat toimivat oikein ja esimerkiksi riittävät turvavälit pystytään takaamaan kaikille otteluun tulijoille. Harjoitusotteluun paikalle oli saapunut jo lähes sata katsojaa. ”Toivotaan, että mitään uutta ei tapahdu korona rintamalla ja ihmiset uskaltavat tulla kesällä katsomaan pesäpalloa, meillä kyllä pystytään täällä noudattamaan aikakauden ohjeita ja takaamaan kaikille turvallinen tapa seurata pesäpalloa. Myös yleisön tukea tarvitaan niin taloudellisella puolella kuin itse kentälläkin.” Juka jatkoi.

MuPS:n pitkäaikainen fani Yrjö ”Ykä” Laihiainen oli tyytyväinen, että pesäpalloa pelataan tänä kesänäkin

Ponkilan pojat nähdään vielä mahdollisesti harjoitusotteluiden parissa kentällä ennen varsinaista sarjakauden alkua 27.6. jolloin Ponkilaan saapuu Kempeleen Kiri vierailulle.

Touko Loukkola, Samuli Pohjola ja Saku Suorsa toimivat MuPS:n etukentän herroina Ponkilassa