MuPS:lle piste kauden avauksesta – Kempele odotetun kova

Pitkän korona kevään ja alkukesän odottelun jälkeen Ponkilassa saatiin vihdoin pesiskesä käyntiin. Kempeleen Kiri oli odotetun kova vastus ja kotijoukkueen olikin tyytyminen pisteeseen tiukan taiston jälkeen. Jaksolukemat supervuoron jälkeen kirjattiin 1-2 (8-4, 3-5, 1-2) Kempeleelle.

Heti pelin alussa nähtiin, että tiedossa on kahden tasaisen joukkueen taisto. Kotijoukkue ei välittänyt vaikka Kempele karkasikin pelin alussa heti kolmen jouksun johtoasemaan. MuPS:n kauden ensimmäisen juoksun löi joukkueen nuorin peluri Aapo Hiltunen, Samuli Pohjolan toimiessa juoksun tuojana. Toisessa vuoroparissa nähtiin myös kesän ensimmäinen kunnari kun Sami Lassilan kakkosraja puhkaisu rullasi jalkapallokentälle saakka, Pohjolan juostessa illan toisensa edellä. Ottelun avausjaksolla nähtiin myös kuumia keskusteluita joukkueiden ja ottelun tuomariston välillä. Viimeiseen vuoroon kotijoukkue lähti juoksun takaa-ajossa kun Kempeleen yllätys kotiutus tuotti tulosta. MuPS näytti kuitenkin lyöntivoimaansa kun ensin Lippo junioreista joukkueeseen liittynyt Touko Loukkola sivalsi Juho Toikkasen kotiin. Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin kun kotijoukkueesta erinomaisesti onnistun Muhoksen oma juniori Hiltunen löi pallon kakkosrajasta läpi. Tuloksena ajolähdöstä juoksijat kotiin ja kunnari päälle.

Tauon jälkeen kentällä nähtiin sisuuntunut Kempele ja myös miksi vieraat ovat sarjan ennakkosuosikkeja. Vahvasta juniorityöstä muodostuva laaja pelaaja pohja hyökkäsi vahvasti kotijoukkueen kimppuun ja saikin käännettyä jakson itselleen. Kotijoukkue viritteli jakson loppupuolella vielä kiriä Hiltusen, Pietari Pohjolan ja Saku Suorsan kotiutuksilla mutta vieraiden ulkopeli piti lopulta pintansa.

Supervuorossa jo palolta näyttänyt tilanne lipsahti harmittavasti juoksuksi vieraille. Kempele onnistui vielä toisen kerran kotiutuksessa. Muhoslaiset rakensivat tasoittavalla vuorolla vielä hankalan alun jälkeen tilanteen, josta illan toinen onnistuja Sami Lassila löi juoksun. Toinen juoksu jäi ainoastaan lähelle, joten kotijoukkueelle jäi avausottelusta yksi piste sarjataulukkoon.

Kotijoukkueen parhaina palkittiin lyöntipuolella onnistuneet 1 palkinnolla Sami Lassila ja 2 palkinnolla Aapo Hiltunen. Kotijoukkueen pelinjohtaja Petri Leppänen oli tyytyväinen pisteeseen mutta näki myös omien otteissa vielä parannettavaa. ”Meille tämä oli osalle toinen ja osalle vasta ensimmäinen peli, joten pelituntuma oli vielä osittain hakusessa. Nähtiin hyviä suorituksia mutta myös parannettavaa jäi.” kommentoi pelinjohtaja Leppänen pelin jälkeen.

Ponkilaan saapui paikalle erittäin suuri määrä yleisöä, joka eli pelintunnelmassa myös hyvin mukana. Pelissä nähtiin, että pesäpallo kiinnostaa muhoslaisia. ”Lipunmyynnissä tehtiin kovalla tahdilla töitä mutta ihan kaikki eivät ehtineet jonosta sisään ennen kuin pallo nousi ensimmäisen kerran ilmaan. Mahtava, että kotijoukkue sai yleisöltä tukea. Jatkossa kaikki vain myös paikalle myös sillä meillä mahtuu olemaan turvallisesti katsomossa” kommentoi lipun myynnin rauhoituttua yleisön palveluista vastaava MuPS:n johtokunnan jäsen Mari Juka.

Seuraavan kerran MuPS pelaa vieraissa torstaina 2.7. Oulussa. Kotipeli Ponkilassa on jo sunnuntaina 5.7. klo 15 kun vieraaksi saapuu Napapiirin Pesis-Team, Rovaniemeltä.