MuPS:lle avausvoitto Rovaniemestä – onnistujia laajalla rintamalla

Muhoksen Pallo-Salamien miesten joukkue avasi voittotilin napapiiriläisten kustannuksella. Kotijoukkue kellisti Napapiirin Pesis-Team Rovaniemen 2-0 (4-3, 8-3) lukemin sunnuntaina Ponkilassa pelatussa ottelussa. MuPS rakenteli läpi koko ottelun runsaasti tilanteita kotiutuksiin hivenen nihkeästä säästä huolimatta, mikä takasi kauden avausvoiton.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen juoksutili aukesi heti ensimmäisessä sisävuorossa kun Jarmo Viittanen löi kahden juoksu arvoisesti kolmosrajasta läpi. Tilanteesta tuli myös hivenen takapakkia Muhoslaisille, Antti Tolosen linkatessa vaihtopenkille. Jokeripaidasta ulkopeliin tilalle juoksi Sami Lassilla. Kotijoukkue lisäsi toisessa vuorossa johtonsa jo neljään juoksuun, Lassilan ja Tolosen toimiessa kotiuttajina, Vieraat napapiiriltä virittelivät kohti jakson loppua vielä kiriään mutta Muhoslaisten voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

Toisen jakso eteni ensimmäisen tavoin kotijoukkueen hallinnassa vaikka vieraat karkasivat heti alussa juoksun johtoon. Kotijoukkueen lyödessä perättäin neljä juoksua laitettiin vieraat heti alussa ahtaalle. Lyöjinä perätysten toimivat Touko Loukkola, Mikko Tiiro, Antti Tolonen ja Pietari Pohjola. Kolmas vuoropari toimi ottelun ratkaisuna, ensin kotiutuksissa onnistuivat Viittanen ja Loukkola, lopullisen ratkaisevan niitin löi jokeripaita päällä ollut Tolonen. Kolmoskopparin yli kantanut lyönti lisäsi juoksu määrää kahdella. Eniten tuotuja juoksuja (2 per mies) ottelussa kirjasivat tutut kärkietenijät Paavo Kaasila, Samuli Pohjola ja Sami Lassila sekä yllättäen lyöjäosasto Loukkola ja Viittanen. Yhden tuodun juoksun miehiä olivat Olli Ojanperä ja Juho Toikkanen.

Ottelun avausjuoksut lähtivät Jarmo Viittasen mailasta

”Peruspelillä voittoon” oli pelinjohtajan paikalla tuuranneen Petteri Jukan teesit ennen peliä ja se toimi. ”Lähdettiin tekemään omia parhaita perussuorituksia ja otettaan pallot kiinni oli päivän teema ja siinä onnistuttiin” kommentoi Juka ottelua heti pelin jälkeen. ”Joukkueessa oli onnistujia laajalla skaalalla ja palkittavia olisi löytynyt koko porukasta. Hieno ja vapauttava voitto joukkueelle. Haluttiin tehdä tästä ottelusta Jalo.”

Lukkarin tontilla onnistunut Samuli Pohjola oli myös vireessä mailan varressa

Ottelussa kotijoukkueen palkinnot kävivät pokkaamassa Samuli Pohjola ja Jarmo Viittanen. Henkisesti raskaan viikon jälkeen MuPS:n miehillä on hivenen taukoa otteluista sillä seuraava kerran pelataan Ponkilassa lauantaina 18.7. jolloin vastustajaksi saapuu kaupunnilaiset Oulusta.