MuPS voittoon paikallispelissä

Muhoksen Pallo-Salamat ja Oulun Lippo kohtasivat tälle kaudelle toisen kerran jo runkosarjassa. Muhos ja Oulu muodostavat paikallispeliparin, joten poikkeuksellisessa runkosarjassa nähtiin harvinainen toinen kohtaaminen. Muhoslaiset näyttivät kaupunkilaisille isännän otteet, joten voitto ja sarjapisteet jäivät Muhokselle 2-0 (5-2, 12-0) lukemin.

Kotijoukkue hallitsi ottelua peli alusta saakka vaikka Lippo ihan alussa kävikin johdossa. Kotijoukkue rakenteli kolmostilanteita ottelun jokaisessa sisävuorossa, lisäksi kotiutukset onnistuivat myös suunnitelmien mukaan. ”Sovittiin, että kun on lyöntikeli niin lyödään palloa reilusti ja haetaan juoksuja sitä kautta. Tosin kyllä sovittiin myös, että välillä hyökätään aggressiivisesti, aika hyvin onnistuttiin näitä toteuttamaan, joten tosi tyytyväinen pitää olla joukkueeseen.” Kommentoi MuPS:n pelinjohdosta Petteri Juka heti pelin jälkeen.

Viittanen ja Hiltunen ratkaisivat avausjakson

Ottelun ensimmäisellä jaksolla MuPS:n kotiutuksista vastasi kova lyöjäkaksikko Jarmo Viittanen kolmella lyödyllä ja Aapo Hiltunen kahdella lyödyllä. Kaksikon lyönnit hakivat paikkansa vastustajan takakentältä. Juoksujen tuojina toimivat Paavo Kaasila kahdesti, Olli Ojanperä, Sami Lassila ja Samuli Pohjola.

Viittanen onnistui 6 lyödyllä juoksulla mutta nähtiin mies välillä myös etenemässä. Kuva Ari Oikarinen

Toisella jaksolla kapellimestarina toimi Samuli Pohjola

Toisella jaksolla nähtiin kotijoukkueen osalta juoksujuhlat, joita johti hienon ottelun pelannut Samuli Pohjola. Joukkueensa lukkari rankaisi Lipon ulkokenttää niin kakkospuolelta kuin kolmosrajasta, Pohjolan illan saldo oli 2+2 lyötyä, peräti 7 tuotua juoksua sekä täydellinen kärkilyöntisaldo 12/12.

Samuli Pohjola löi ottelussa kaksi kunnaria. Kuva Ari Oikarinen

Viittanen onnistui kotiutuksissa myös toisella jaksolla ensimmäisen tavoin kolmesti, kuten myös Hiltunen kahdesti. Kotijoukkue moukaroi peräti 12 juoksua toisella jaksolla, joten ottelu kääntyi selvästi Muhoslaisille.

”Haluttiin onnistua tänään kun Oulussa ei kauden alussa oikein pärjätty. Joukkueen keula toimi hyvin ja saatiin rakennettua tilannetta koko ottelun ajan ja päästiin painostamaan Lipon ulkokenttää mikä tuotti sitten lopulta reilustikin tulosta.” pelinjohtaja Juka kommentoi ottelua.

”Sisäpelissä ollaan saatu itseluottamusta onnistumisien kautta koko joukkueeseen niin sekin on jo helpottanut pelaamista. Ulkopeliä ollaan nyt parannettu huomattavasti kauden alusta, toki päästiin hyvin treenaamaan nyt pienen tauon aikana niin eiköhän ne otteet vielä tästä parane vaikka hyvä ottelu meiltä on juuri päättynyt. Meillä on hivenen erikoinen sarjaohjelma tässä keskellä kautta mutta päästäänpähän harjoittelemaan vähän lisää, toki olisi mukavampi, että otteluita olisi tasaisemmin. ” pelinjohtaja avasi loppukautta kohti kääntyvää kautta. MuPS pelaa seuraavan kerran vasta 30.7. jolloin koittaa vieraspelireissu Sotkamoon.

Muhoksen illan palkitut olivat 1 Samuli Pohjola ja 2 Paavo Kaasila.

Kuvat Ari Oikarinen