MuPS:n miehet voittoon – Juniorit pitivät hauskaa kentällä

Pallo-Salamien miehet kohtasivat lyhyen runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Simon Kirin. Kotijoukkue voitti aurinkoisessa ilmassa käydyn ottelun 2-0 (7-2, 4-1)

Avausjakson ratkaisua ei tarvinnut odotella kauaa kun kotijoukkue löi ensimmäiseen vuoroon neljä juoksua. Juoksukarkelot aloitti loistavalla pelipäällä ollut Jarmo Viittanen. Jokeri osasto antoi heti alkuun vielä lisäksi tulitukea kun Antti Leppänen onnistui kahdesti ja Pietari Pohjola kerran kotiutuksessa. Vaikka Simolaiset onnistuivat juoksun arvoisesti ensimäisessä vuorossa, ei kotijoukkueen johto enää ollut vaarassa ensimmäisellä jaksolla. Tiivis ulkopeli söi vieraiden tilanteen rakentelut jo pääosin ennen kuin etenijät ehtivät kolmospesälle. Lisää löylyä jaksolle löivät Viittanen kahdella lisäjuoksulla ja Touko Loukkola yhdellä lyödyllä.

Viittanen ratkaisi toisen jakson jokeripaita päällään. Kuva Ari Oikarinen

Toisella jaksolla yksi lyönti ratkaisi

Ottelun jälkimmäisellä puolella sisäpeli meni molemmilla joukkueilla vaisummaksi. Ensimmäiseen kolmeen vuoroon juoksun teossa onnistui vain vierailijat kun kokenut Marko Veittikoski kotiutti Muhoksen paidassakin nähdyn Joonas Kauppisen. Kotijoukkueen kiri ja samalla ratkaisu nähtiin viimeisessä vuorossa. Ratkaisu kulminoitui kokeneen Jarmo Viittasen mailanvarteen kun joukkueen kärki Kaasila-Pohjola-Lassila rakensi ajolähdön. Viittasen kova lyönti kakkospuolelle painui aina Ponkilan jalkapallokentälle asti ja tuloksen oli neljä juoksua.

Video: MuPS

Pelinjohtaja Petteri Juka luotti joukkueensa kykyyn viedä voitto vaikka ratkaisu jäikin viimeiselle hetkelle ”Meillä on kokemusta joukkueessa rutkasti vaikka meillä on nuori joukkue. Luotettiin, että kun saadaan tilannetta niin pystytään ratkaisemaan ottelu. Viittasen lyönnit ovat superin tasoa, joten mies pystyy kyllä ratkaisemaan ottelun kun saa paikan siihen, mies näytti myös esimerkkiä ulkopelissä”.

”Saatiin taas ulkopeliin lisää tasoa ja pystyttiin pitämään peli hallinnassa vaikka hetki oltiinkin takaa-ajajana. Joukkueessa oli ulkopelissä monta onnistujaa vaikka osa olikin uudella pelipaikalla. Tyytyväinen pitää olla poikien otteisiin.” Juka jatkoi kehuen omien suoritusta. Kotijoukkueen palkitut olivat lukkari Samuli Pohjola sekä ansaitusti ykköspalkinnon pokannut Jarmo Viittanen.

Juniorit kokoontuivat ennen peliä odottelemaan kentälle pääsyä. Kuva MuPS

Ottelussa nähtiin myös tulevaisuuden pelaajia kun MuPS:n pesiskerholaiset ja kaikki paikalle tulleet innostuneet nuoret kirmasivat kentälle ennen miesten ottelua ja vielä uudestaan puoliajalla. Nuoret pääsivät testaamaan pesis taitojaan tekniikkaradalla, heittämään ja lyömään. Liikkumisen ilo loisti lasten silmissä kun he pääsivät kotiyleisön edessä kentälle, nuorin osallistuja lienee ollut vasta kaksi vuotias. ”Pyrimme keräämään lasten ja nuorten nimilistaa syksyksi, jotta saataisiin mahdollisimman monelle oman ikäisiä harrastuskavereita. Tarkoituksena olisi myös heti alkusyksystä jakaa tietoa kouluilla miten pesistä pääsee kokeilemaan. Koitamme kerätä mahdollisimman monta juniori ryhmää joukkueeksi ensi pelikautta ajatellen.” kommentoi tapahtumassa MuPS:n puheejohtaja Vesa Juka.