Miesten joukkue 2021 julki – tähtäin pudostuspeleissä

Pesäpallokausi 2021 lähestyy kovaa vauhtia ja MuPS:n miesten joukkueen runko on jo valmiina tuleviin koitoksiin. Joukkue koostuu aikaisemman kauden 2020 joukkueen rungosta, uusista sopimuspelaajista löytyy niin tuttuja, kuin uusia nimiä. Myös valmennus puolelle on saatu eri rooleihin vahvistusta. Joukkue tähtää runkosarjassa kahden parhaan joukkoon sijoittumiseen, jolloin syksyllä nähtäisiin aina jännittäviä pudotuspelejä Ponkilassa.

Viime kauden joukkueesta jatkaa niin kokemusta kuin nuoruuden voimaa. Jatkosopimuksen ovat solmineet viime vuoden joukkueen kapteeni Antti Leppänen, Samuli Pohjola, Antti Rasinkangas, Antti Tolonen, Juho Toikkanen, Olli Ojanperä, Paavo Kaasila, Pietari Pohjola, Jarkko Seppä, Saku Suorsa sekä loppukaudesta superpesiksessä pelaamassa käynyt Jarmo Viittanen.

Joukkueeseen liittyvät myös aikaisemminkin Ponkilan nurmella pelanneet Timo Lamberg ja Antti Väänänen. Lamberg on Muhoksen Pallo-Salamien oma kasvatti, joka on pitänyt pesäpallosta taukoa. Veri alkoi kuitenkin vetämään miestä mukaan joten projekti paluulle on käynnistynyt. Antti Väänänen nähtiin kahdessa pelissä MuPS:n paidassa ykköspesiskaudella 2017. Viime kaudella mies pelasi Simon Kirin ykköspesis joukkueessa, Väänäsellä löytyy myös kokemusta Raahen superpesisjoukkueesta kausilta 2016-2017.

Antti Väänänen miesten superpesis debyytti. Video: Pattijoen urheilijat

Pohjoisesta lisää kokemusta Muhokselle tuo viimeksi Simossa pelannut Jussi Kekonen. Etelämpää uusia juttuja tuo puolestaan Eetu Flink. Miesten joukkueen harjoittelurinkiin tulee myös kauden aikana nousemaan harjoittelun C-poikien ryhmässä aloittaneita omia junioreita.

Joukkueen valmennusryhmään haettiin myös roolitusta eri osa-alueihin. Joukkueen vastuuvalmennuksessa jatkavat Petri Leppänen ja Petteri Juka. Fysiikka valmennuksesta vastuuta kantaa pelaajavalmentaja Antti Rasinkangas ja lajivalmennuksessa vahvasti säveliä antaa myös pelaajaavalmentaja roolissa oleva Antti Tolonen.

Antit Rasinkangas ja Tolonen vahvistavat joukkuueen valmennusta 2021

Miesten suomensarjan lohkojaot on saatu myös valmiiksi ja Pallo-Salamat pelaavat samassa pohjoislohkossa 10 muun joukkueen kanssa. Runkosarjan 20 ottelussa on luvassa kovia haasteita ympäri pohjoista aluetta ja tiukkoja paikallispelejä kun myös Tyrnävän Tempaus on palannut suomensarjaan.

Pohjoislohko 2021

Haapajärven Pesä-Kiilat; Kajaanin Pallokerho; Kempeleen Kiri; Muhoksen Pallo-Salamat; Napapiirin Pesis-
Team, Rovaniemi; Oulun Lippo Juniorit; Simon Kiri; Sotkamon Jymy; Suomussalmen Rasti; Tyrnävän Tempaus; Ylivieskan Kuula