MuPS:n joukkueet avasivat kauden vahvasti – Kiri otteluista pisteet Muhokselle

Muhoksen Pallo-Salamoiden miesten ja naisten joukkueet starttasivat kautensa Kiri joukkueita vastaan. Avausviikolla miehet kohtasivat Simon ja Kempeleen, naiset Kempeleen Kirin.

Miesten ensimmäinen ottelu pelattiin Ponkilassa mutta valitettavasti aikakaudelle tutusti ilman yleisöä. Pesiskauden avauksien siirtyessä Simon Kiri marssitti joukkueen mukana kentällä kuusi ykköspesis joukkueen pelaajaansa. Ottelusta tulikin tiukka ja tasainen taistelu. Kotijoukkueen tasainen toiminta niin ulko- kuin sisäpelissä takasi molempien jaksojen voiton lukemin 2-0 (4-1, 5-3). Joukkueen parhaimistoa olivat 5 juoksua lyönyt Jarmo Viittanen, kolme juoksua tuonut Olli Ojanperä  ja lukkarina ulkopeliä pyörittänyt Samuli Pohjola.

Viikon toisessa pelissä vastaan Kiri Kempeleestä

Torstaina miesten joukkue matkasi Kempeleeseen kohtaamaan paikallisen Kirin suomensarja joukkueen. Kempeleen joukkue koostuu heidän nuorten superpesis joukkueen rungosta vahvistettuna muutamalla kokeneemmalla pelurilla. Joukkue onkin päässyt harjoittelemaan koko kauden ja on yksi suomensarjan pohjoislohkon ennakkosuosikki. Tämä näkyi myös ottelun alussa kun MuPS:n miesten otteissa näkyi hermostuneisuutta pelissä. Kempeleen karatessa heti ottelun alussa johtoon ei Muhos saanut enää kirittyä jakson voittoon tarvittavaa juoksumäärää. Otteet paranivat jakson puolessa välin mikä heijastui toisella jaksolla. Antit Leppänen ja Väänänen löivät jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Supervuorossa Ponkilan Poikien kasvanut luottamus peliin näkyi Kirin jäädessä omalla vuorollaan nollille. MuPS rakensi heti ensimmäisillä pelaajilla ajolähtö tilanteen, josta Jarmo Viittanen löi voittoon tarvitun juoksun. Tiukassa ottelussa ei juoksujuhlia nähty vaan pikemmin todella hyviä ulkopeli suorituksia. MuPS:sta palkkinnot pokkasivat ensimmäisen ottelun tapaan Samuli Pohjola ja Jarmo Viittanen.

Jarmo Viittanen palkiittin molemmissa avausviikon peleissä

Pelinjohtaja Petteri Juka oli todella tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen avausviikon otteluissa. Varsinkin ulkopelin taso miellytti pelinjohtajaa. ”Todella tyytyväinen saa olla joukkueen otteisiin niin ulko- kuin sisäpelinkin osalta. Varsinkin rohkea ulkopeli auttoi meitä pärjäämään. Vaikean korona talven jälkeen yhteisiä harjoituksia ei ole vielä paljon mutta ollaan keskitytty perusasioihin. Viisi pistettä kuudesta oli erinomainen suoritus koko joukkueelta ja seuraavaan kotiotteluun päästään pelaamaan yleisön eteen niin paljon ei paremmin olisi kausi voinut alkaa. ” kertasi pelinjohtaja Juka joukkueen alkukautta.

Naiset hakivat myös voiton Kempeleen Kiriltä

Naisten osalta kausi starttasi viikonloppuna vieraspelillä Kempeleessä. Sateisesta ja kylmästä kelistä huolimatta pelin aikana MuPS:n naisilta nähtiin useita onnistumisia niin sisä- kuin ulkopelissä. Ottelu päättyikin muhoslaisten voittoon 0-2 (0-10, 3-8). Ykköspalkinnon pelistä itselleen pokasi huippulukkarointia esittänyt Karoliina Kaiponen.

Seuraavan kerran MuPS:n joukkueet pelaavat Ponkilassa lauantaina 29.5. Naisten ottelu alkaa klo 11 ja miesten klo 15. Tervetuloa seuraamaan pesistä paikanpäälle.