Kainuun joukkueilta voitto ja tappio

Miesten suomensarjan joukkue kohtasi menneen viikon aikana Kainuun kovat joukkueet kun ensin Kajaani vieraili Ponkilassa ja heti perään MuPS:n miehet matkasivat Sotkamon vieraaksi Hiukan kuuluisalle stadionille.

Kajaania vastaan mitelty kotiottelu oli kahden hyvää ulkopeliä pelanneen joukkueen kohtaaminen. Kotijoukkue pystyi kuitenkin varmistamaan täydet pisteet 2-0 (4-3, 3-1) lukemin. Tehokkaimpana kotijoukkueesta esiintyivät neljällä lyödyllä ja yhdellä tuodulla Jarmo Viittanen sekä kolmella lyödyllä Antti Tolonen. Viittasen lisäksi Muhokselta palkinnon pokkasi huikeita suorituksia etukentällä esittänyt Timo Lamberg.

Lambergin notkea tiikerisyöksy ulkovuorossa sytytti koko joukkueen astetta parempaan suoritukseen

Pelinjohtaja Petteri Juka

Kajaanin joukkueessa pelasi useita kokeneita pelimiehiä, jotka esiintyivät viime vuonna vielä ykköspesiksessä. Pelinjohtaja Petteri Juka arvio omien otteita tyytyväisenä loppuvihellyksen jälkeen.

”Olipas tiukkaa pelaamista koko peli. Kumpikaan ei saanut mitään toiselta ilmaiseksi, joten onnistumisiin vaadittiin hyviä suorituksia niin sisä kuin ulkopelissäkin. Meillä onnistumisia tuli laajasti niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Eniten omaa mieltä lämmittää 10 vuoden tauon jälkeen kentällä palanneen Timo Lambergin esiintyminen, näyttäisi kuin mies ei olisi ollut poissa päivääkään. Lambergin notkea tiikerisyöksy ulkovuorossa sytytti koko joukkueen astetta parempaan suoritukseen, lisäksi lukkarimme Samuli Pohjola pelaa jatkuvasti hyvää peliä.” kuului pelinjohtajan kommentit.

Timo Lamberg oli myös itse tyytyväinen peliinsa

Sotkamossa vaikea ottelu

Pari päivää Kajaanin ottelun jälkeen matka jatkui Sotkamoon. Hiukan kenttä on ollut paha paikka pitkään Muhoslaisille ja sitä se oli myös tällä kertaa. Kotijoukkeessa nähtiin superpesis ringissä olevia nuoria pelureita. Ensimmäinen jakso kääntyi reilusti kotijoukkueelle ennen kuin MuPS:n miehet heräsivät peliin. Olli Ojanperän kunnari, Jarmo Viittasen ja Antti Leppäsen kotiutukset eivät kuitenkaan riittäneet kääntämään jaksoa. Toisella jaksolla nähtiin tiukempaa taistelua, joka ratkesi vasta viimeisessä vuoroparissa kun Sotkamo onnistui juoksujen teossa. Ottelu päättyi siis vierastappioon 2-0 (8-4, 3-1) lukemin. MuPS:n palkitut olivat tältä kaudelta tutut nimet Jarmo Viittanen sekä vakuuttavaa lukkari peliä esittänyt Samuli Pohjola.

”Ei saatu tarvittavaa peliä esille, että oltaisiin voitu päihittää tänään Sotkamo. Ehkä vähän liikaa kunnioitettiin vastustajaa, lisäksi meillä kyllä jäi jalat autoon pelin alussa kun ei oikein saatu mitään aikaiseksi. Toki vastustaja on päässyt poikkeuksellisen hyvin harjoittelemaan talven verrattuna muihin alueen seuroihin.” ottelua kertasi pelinjohtaja Petteri Juka puhelimessa pelin jälkeen, viitaten myös koronan tuomiin vaikutuksiin alueen joukkueisiin.

Kauden ensimmäisen kunnarin lyönyt Olli Ojanperä on jälleen palloa nopeampi.

”Täytyy kuitenkin nostaa esille hyviäkin suorituksia mm. Olli Ojanperä aukaisi joukkueen kunnaritilin tälle kaudelle. Samuli Pohjola jatkoi vakuuttavia otteita lautasen ääressä. Extra huomio meidän junioreista tällä kertaa hyvin esiintyi Leevi Huusko, joka pelasi vasta toisen miesten ottelunsa. Tästä on hyvä ottaa oppia ja jatkaa tuleviin koitoksiin.” Juka jatkoi lausuntoaan.

Miehet matkaavat seuraavaksi Haapajärvelle, missä vastaan asettuu myös sarjan suosikkeihin kuuluva paikallinen Pesä-Kiilat. Koti Ponkilassa miesten joukkue pelaa seuraavan kerran 19.6. jolloin vieraaksi saapuu Keski-Pohjanmaalta Ylivieska.