MuPS runkosarjan voittoon – pudostupeleissä vastaan Kempele

MuPS:n miesten joukkue urakoi runkosarjan viimeisen viikon aikana kolme peliä, joista kahdessa oli vastassa päävastustajat Haapajärvi ja Kempele kotipeleissä ja vieraskentällä Ylivieska. Haapajärvi kellistyi supervuoron jälkeen ja Ylivieska suoraan kahdessa jaksossa. Viimeiseen Kempele peliin oli asetelma hyvin selvät, jakso voitto riittäisi runkosarjan voittoon.

Kempele kävelytti Ponkilaan kovan vastuksen, löytyihän joukkueesta mm 14 superpesis ottelua tällä kaudella pelannut Juhani Ojala. Ottelusta muodostuikin kahden kärkijoukkueen tiukka kamppailu. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue karkasi Jarmo Viittasen ja Jarno Pelkosen lyönneillä johtoon mutta Kempele kiri heti tasoittavalla tasoihin. Seuraavissa vuoropareissa johtoasema vaihteli ensin kotijoukkueelle ja sitten vieraille. Viimeisen vuoron tasoittavalla Samuli Pohjola kotiutti Timo Lambergin tasoittaen jakson. Sääntönikkarien lukiessa tauolla tuloksia ja sääntöjä selvisi jo Muhoksen runkosarja voitto.

Toisella jaksolla Kempeleen karatessa 0-2 johtoon kotijoukkue heräsi uudestaan kamppailuun. Kolmanessa Viittanen ja Antti Leppänen onnistuivat kotiutuksillaan tasoittamaan jakson. Ulkopelin ollessa tiukkaa juoksut tasattiin myös toiselta jaksolta. Peli huipentui supervuorossa kun Jarmo Viittanen kotiutti taidokkaalla näpyllä Samuli Pohjolan ja heti perään tyhjään kenttään Viittanen löi pallon Muhosjoki varteen kiertäen kunniajuoksun. Tästä ei Kempele enää toipunut vaan voitti jäi Muhokselle 1-0 lukemin. Ottelussa palkittiin Muhokselta 1 Samuli Pohjola ja 2 Jarmo Viittanen.

Pudotuspeleissä Kempele vastaan

Pelin tauottua runkosarjan järjestys oli selvillä. Pudotuspeleihin pohjoislohkosta eteni Muhoksen lisäksi Haapajärvi, Sotkamo ja Kempele. Näin ollen vastustajaksi välierä otteluihin Muhokselle tulee juurikin kohdattu Kempele. Luvassa on tiukkoja otteluita alkaen Muhoksella lauantaina 21.8. klo 15.00. Otteluparista pääsee kahdella voitolla jatkoon.

Pelinjohtaja Juka tyytyväinen omiensa otteisiin

Pelin jälkeen haastatteluun saapui rauhallinen ja tyytyväinen pelinjohtaja Petteri Juka. ”Ollaan pelattu koko kausi hyvin tuloksellisesti ja kotona varsinkin ollaan oltu todella vahvoja. Kyllä oli Kempele kova vastustaja, varsinkin lyöntipuolella heillä on paljon voimaa. Runkosarjan voitto oli mukava saada vaikkei varsinaisesti ollut meillä missään vaiheessa tavoite. Tänään toisella jaksolla meinasi näkyä hivenen liian rentoa pelaamista kun sarjavoitto varmistui jo tauolla.” kommentoi Juka viimeistä peli samalla viitaten koko kauden suorituksiin. Tuleviin pudotuspeleihin joukkue lähtee Jukan mukaan rennosti pelaamaan ”Tämän joukkueen kanssa on ollut varmasti rennointa mutta samalla totisinta pesäpalloa missä olen ollut mukana. Hienoa, että päästään kovaan puntariin heti ensimmäisellä kierroksella paikallisvastustajan kanssa. Lähtään jatkamaan omaa peliä ja lyödään parhaat pelisuoritukset nyt kentälle”.