Miesten kauden avauksesta piste ja oppia tulevaan

MuPS:n miesten suomensarja joukkue avasi kautensa aurinkoisessa Ponkilassa. Avausvastustajaksi saapui ennakkoasetelmissa sarjan kärkikaartin joukkueisiin laskettava Ylivieska. Kotijoukkueelle sarja-avauksesta jäi käteen tällä erää vain piste kun kolmannen kotiutuslyöntikisan jälkeen Kuula vei voiton Ylivieskaan lukemin 1-2 (0-3, 5-2, 0-0, 3-5).

Avausjaksolla Kuula pääsi yllättämään isännät heti ensimmäisessä vuorossa kolmen juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen avausjakson tukkoinen sisäpeli ja molempien joukkueiden loistava ulkopeli teki juoksujen tekemisestä vaikeaa, joten jakso voitto vieraille.

Toisella jaksolla nähtiin sisuuntuneempi kotijoukkue. Heti ensimmäisessä vuorossa joukkueen kärki teki tilanteen ja kaksi juoksua. Jakson edetessä Ylivieska haki tasoitusta mutta kotijoukkue piti oman pelinsä kasassa niin ulko- kuin sisäpelissäkin. Jakson loppulukemat 5-2 taululle löi joukkueen kotiutusosastolta kokeneet Jarmo Viittanen ja Jani Korhonen.

Jani Korhonen palasi MuPS:n jokeripaitaan jälleen kauden 2017 jälkeen

Supervuorossa ja kotiutuskisoissa nähtiin todella tiukkaa vääntöä, joka ratkesi kolmannella jatkoparilla Ylivieskan eduksi. Kotijoukkueelta palkinnot pokkasivat kärkipelaajat Sami Ojala ja Samuli Pohjola.

”Kauden ensimmäinen peli, joten rutiinit olivat vähän hukassa koko porukalla mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ensimmäiset yhteiset kokemukset uudelle joukkueelle peleistä oli tärkeää ja tästä lähdetään kasvattamaan uutta tarinaa tälle kaudelle.” summasi kauden aloitusta pelinjohtaja Petter Juka.

Tarkemmin ottelua analysoimatta Juka näki kehityksen kohteita otteissa mutta myös hyviä viitteitä tulevaan kauteen ” Vastustaja pelasi todella hyvää ulkopeliä ja oma sisäpeli ei ollut vielä parhaalla tasolla. Perussuorituksiin tarvitaan lisää laatua mutta sitä on varmasti luvassa jo seuraavaan peliin”.

Ponkilassa nähtiin myös yleisöä kiitettäväsi normaali kauden alkaessa, mikä keräsi kiitosta kotijoukkueelta ”Hienoa, että päästään pelaamaan normaali ohjelman mukaan ja nähdään, että pesäpallo kiinnostaa ihmisiä Muhoksella”.

Seuraavaan kerran MuPS:n miesten joukkue pelaa Ponkilassa lauantaina 21.5. klo 13.00 alkaen. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13, ennen Suomen jääkiekko maajoukkueen peliä.

Sami Ojala eteni ykköspalkinnon arvoisesti